Descoperă cum poți prepara într-un mod mai simplu, repede și perfect tiramisu.

Ți-aș recomanda, să citești cu atenție până la urmă și doar după aceea să  începi prepararea. Deoarece micile trucuri, pe care și le-am pregătit, te vor ajuta să obții un tiramisu perfect, ce se va topi în gură.

Sunt sigură, că dacă vei face totul pas cu pas, exact așa cum este descris mai jos ,plus o dispoziție foarte bună, vei obține un tiramisu foarte gustos, iar oaspeții, prietenii sau cei de acasă, vor rămâne plăcut surprinși.

Deci să pornim!

Ingrediente

500 g –mascarpone

100 g – zahăr

300 g – biscuiți savoiardi (aproximativ 34 de bucăți)

4 ouă medii(220 gr)

300-350 g- cafea

2-3 linguri de Marsala(la dorință)

Cacao în praf

Preparare

  • Se pregătește cafeaua din timp și se lasă la răcit .

  • Pregătim două boluri. Divizăm gălbenușurile de albușuri.

  • Într-un bol, batem bine cu mixerul gălbenușurile cu 50 g de zahăr, până devine o cremă deschisă la culoare și lucioasă.

  • În alt bol, batem bine albușurile cu 50 g zahăr, până se obține o spumă bine montată

  • Adăugăm mascarpone la gălbenușuri și marsala( la dorință, dacă nu aveți nu este strașnic), amestecăm ușor cu o lingură de silicon.

  • Adăugăm albușurile montate, la fel amestecăm. Crema este gata.

  • Luăm o formă de copt, ideal ar fi din sticlă, arată mai frumos.

  • Eu am luat o formă de sticlă dreptunghiulară, circa 17cm-25cm.

  • Cu lopățica de silicon așezăm  primul strat de cremă, va fi temelia desertului nostru.

  • Luăm câte un biscuit de savoiardi, îl scufundăm în cafea și arănjăm pe stratul de cremă. Și așa unul câte unul.

  • Adăugăm de asupra un strat de cremă, în așa fel, ca să astupe stratul de savoiardi. Apoi adăugăm încă un strat de savoiardi.

  • După care urmează încă un strat de cremă.

  •  Se încheie această frumusețe cu presurarea abundentă a prafului de cacao cu ajutorul unei site micuțe.

În acest punct, tiramisu este gata. Astupăm forma de copt cu peliculă de bucătărie și o punem în frigider pentru minim 5 ore.

Recomandări !!!

1.ouăle trebuie să fie proaspete- ar fi ideal.

2.gălbenușurile cu zahărul, este important să se bată bine, până devine o spumă deschisă la culoare și groasă –nu lichidă.

3.toată crema se lucrează cu mixerul- e important pentru a obține o cremă perfectă, bine montată  și pufoasă.

4.un pas destul de important este, ca atunci când se unesc toate ingredientele(crema de gălbenușuri cu mascarpone și cu crema de albușuri) , trebuie de amestecat ușor, cu o lopățică de silicon, după cum merge soarele, într-o singură direcție, astfel va coborî crema și veți strica totul.

5.ca să obții o cremă spumoasă, zahărul se divizează in două părți, o parte se bate cu gălbenușurile adăugând câte puțin, altă parte cu albușurile, în așa fel zahărul le ajută să devină super spumoase.

6.pentru un gust mai bun adăugați Marsala în cremă.

7.mereu se începe cu stratul de cremă și nu invers(deci stratul de cremă+ savoiardi+ cremă+ savoiardi+ cremă+ cacao)

8.atenție-savoiardi se înmoaie în cafea repede, altfel devine un compus de cașă. Deci luăm un biscuit de savoiardi, îl scufundăm în cafea, îl rotim repede de două ori și îl scoatem imediat așezându-l frumos pe stratul de cremă. Trebuie să capete o culoare slab cafenie după scufundarea în cafea.9.-se folosește cafea naturală, preparată cu moca.

9.cafeaua trebuie să fie preparată din timp în așa fel, ca la momentul preparării tiramisu, ea să fie rece.

10.pentru un gust mai bun îndulciți cafeaua(la dorință).

11.folosiți praf de cacao amară de calitate.

12.cacao se va presura abundent de asupra la tiramisu cu ajutorul unei site, astfel formând ultimul strat din acest desert.

Eu am preparat-o seara și dimineața la ceai a fost tocmai bună de mâncat, mai mult ca atât, a fost extraordinar de delicioasă

Vă recomand și vouă- încercați să preparați tiramisu exact așa cum v-am recomandat mai sus și sunt sigură că veți rămâne megamulțumiți.

                                                        POFTĂ BUNĂ / BUON APETITO!!!

Dacă va plăcut articolul meu și sunteți de părerea că este util, lăsați un mic mesaj, puneți like și distribuiți mai departe, poate mai prinde bine cuiva.

                                                                                    Mulțumesc

 

TIRAMISU-DESERTUL DELICIOS ITALIAN. AFLĂ CUM SE PREGĂTEȘTE PERFECT,RAPID ȘI GUSTOS ȘI CE TRUCURI FOLOSESC BUCĂTARII ITALIENI CA SĂ FACĂ ACEST DESERT UNIC

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: