Timpul este cea mai mare și importantă resursă a omului !!!

 

Organizând zilele din timp ,vă permite să gestionați timpul într-un mod mai eficient ,să trăiți într-o plăcere și să primiți mai multă libertate .Dacă planificați corect ziua ,veți obține rezultate bune și totodată reduceți din riscul de a scăpa din vedere o însărcinare importanta sau, în genere, să fiți sustrase de mărunțișuri ,mai bine zis, de rutină .La prima vedere pare a fi simplu ,planuri ca planuri ,însărcinări ca însărcinările ,dar de fapt nu e deloc așa .Dacă nu planifici din timp- le faci pe toate haotic și devii dezorganizat .Însuși procesul de a completa și respecta o agendă cotidiană poate să necesite ceva efort ,dar foarte repede veți fi mulțumite că o faceți ,cu atât mai mult că vă va intra în deprindere .Pe lângă faptul că veți deveni mai puțin stresate ,la un moment dat vă veți da seama că mențineți un control mai mare asupra vieții și asta vă va da satisfacție .Organizând corect ziua ,aveți posibilitate să analizați cu claritate și precizie ,ce a fost făcut și ce rămâne de făcut .Iată câteva sfaturi  care le-am cules pentru voi:

1.ORGANIZAȚI ȘI RESPECTAȚI O AGENDĂ  ZILNICĂ.

Cumpărați-vă o agendă cotidiană sau ca alternativă puteți folosi diverse versiuni de calendare digitale atât la telefoane  mobile cât și la computer.

Eu de obicei aleg versiunea clasică ,o agendă de hârtie cu mult spațiu liber ,de mărime medie, ca să o pot lua cu mine peste tot .Este mai practică și singur procesul de a nota pe foaie toate planurile duce la ceea, că a la fine le realizezi mult mai ușor și productiv.

2.ORGANIZAȚI-VĂ OCUPAȚIILE.

Atunci când vă plănuiții activitățile ,fie pe agenda de hârtie ,fie pe telefon sau computer ,folosiți culorile ,accentuând evenimentele principale și cele secundare cu diferite culori .După ce terminați să planificați totul ,veți observa că calendarul vostru a devenit ”codat ”,totul a căpătat un sens ,totul a devenit clar ,care ocupații le vom face primele ,care mai târziu care sunt urgente iar care sunt doar mărunțișuri .Eu ,de exemplu , mai folosesc o metodă eficientă care funcționează sută la sută. Pentru o zi folosesc două pagini :una pentru a planifica ce am de făcut ,iar alta pentru notiții .Pagina pentru notiții ,este pentru a nota în drept cu fiecare sarcină ,tot ce ține de această sarcină .Spre ex :ați reușit să o îndepliniți sau nu ,poate trebuie să notați numere de telefoane ,adrese ,sau altă informație ce ține de această sarcină.

3.DAȚI PRIORITATE SARCINILOR.

Și anume să determinați care scopuri sunt mai principale și urgente sau care trebuie îndeplinite înaintea celorlalte și scopurile care în schimb mai pot aștepta .Acesta este un pas fundamental în planificarea zilei.

4. FIXAȚI UN INTERVAL DE TIMP PENTRU        EFECTUAREA FIECĂREI SARCINI.

Sub fiecare sarcină notați aproximativ de cât timp veți avea nevoie ca să o îndepliniți .Este inutil că  vă plănuiți o mulțime de sarcini ,pe când fizic nu reușiți să faceți nici jumătate din ele .Nu uitați să țineți cont și de timpul care îl veți folosi pentru a vă deplasa.

5.LĂSAȚI-VĂ ȘI PUȚIN TIMP LIBER.

Ați putea să lăsați acest timp liber  la sfârșitul zilei ,pentru voi personal sau pentru situații neașteptate .Sau dimineața devreme-pentru a medita și a vă acorda timp pentru voi înșivă.

6.MENȚINEȚI ORDINEA

Dacă mereu vă macină gândul cum să reușiți? Stăruiți-vă să mențineți ordinea .La fiecare lucru în casa voastră ,pe masa de birou ,în geanta voastră și chiar pe suprafața de lucru a computerului trebuie să fie ordine ,totul trebuie să aibă locul lui .Dacă acordați la tot asta măcar 10 min. pe zi ,atunci în decurs de o lună se va  forma deprinderea de a menține totul în ordine ,iar timpul pe care îl cheltuiați pentru a sistematiza tot dezastrul pe care îl făceați zilnic ,puteți să-l înlocuiți cu alte sarcini ,mult mai importante ,folosind timpul productiv .

”Planifică-ți munca pentru ziua de azi și pentru fiecare zi, apoi muncește serios la planul tău.”

                                                                                  Margaret Thatcher

Dacă ți-a plăcut articolul meu și ești de părerea că este util ,împărtășește-te cu prietenii tăi de pe rețelele de socializare ,accesând butoanele din stânga paginii.

Mulțumesc!

PLANIFICAȚI DIN TIMP ȘI VEȚI AVEA O ZI PRODUCTIVĂ !!!

Un comentariu la „PLANIFICAȚI DIN TIMP ȘI VEȚI AVEA O ZI PRODUCTIVĂ !!!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: