Baza unui amestec sănătos de vitamine este alcătuită din fructe uscate, nuci și miere, care în esența lor își pot păstra proprietățile mult timp. Datorită faptului, că conțin o cantitate mică de umiditate și, ca și cum ar fi într-o formă condensată, concentrația lor crește semnificativ. Nu este un secret pentru nimeni, că fructele uscate sunt utilizate pe scară largă pentru nutriție sănătoasă, sportivă și pentru prevenirea diferitor boli. Ele ajută la alimentarea corpului cu pectine, fibre, săruri minerale, acizi organici, fiind un adevărat biostimulator pentru organism.

Combinația de miere și nuci în genere este miraculoasă. Ea permite activarea proceselor metabolice, are un efect tonic și  întărește organismul după stresul fizic și psihic.

În general aceste amestecuri de vitamine, pe care vi le recomandăm mai jos, sunt utile pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, pentru întărirea imunității și pentru normalizarea hemoglobinei în sânge. Sunt utile pentru a înlătura anumite boli gastro-intestinale.

Haideți mai întâi să vedem ce conțin aceste componente și ce beneficii aduc organismului nostru.

                      MIEREA

Conținut

Vitaminele  A,C,P, grupa B, elemente ca – cupru, fier, magneziu, sulf, clor, glucoză.

Beneficii

Produsul este utilizat pe scară largă pentru a întări imunitatea și a trata răcelile, stimulează creșterea puterii și tonusul corpului. Miere acționează ca un conservant natural, astfel încât utilizarea în scopuri medicinale vă permite să păstrați proprietățile benefice ale produsului pe o lungă perioadă de timp.

CAISE USCATE

Conținut

Vitaminele A, grupele  B,E, elemente minerale-calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor, cupru.

Beneficii

Îmbunătățirea imunității, funcționarea corectă a sistemelor cardiovasculare și digestive, îndepărtarea elementelor toxice din corp, menținerea sănătății în caz de anemie.

Contraindicații

Persoanele cu tensiune arterială scăzută trebuie să limiteze cantitatea de caise uscate.

STAFIDE

Conținut

Vitaminele A,E, grupele B, elemente ca- potasiu, sodiu, fier, calciu, fosfor.

Beneficii

Activează producția de hemoglobină, crește imunitatea, ameliorează oboseala, tratează răcelile într-un stadiu incipient, elimină toxinele.

NUCILE

Conținut

Proteine, acizi grași, fier, cupru, iod, caroten, magneziu, zinc, uleiuri esențiale, vitaminele C,E,P, grupa B.

Beneficii

stimulează dezvoltarea mentală, scade colesterolul, combate anemia, întărește imunitate și combate răceala.

PRUNE USCATE

Conținut

Grupuri A,B,C,E/ Minerale: potasiu, calciu, sodiu, magneziu, fosfor. De asemenea conțin glucoză, zaharoză și fructoză.

Beneficii

Întărește imunitatea, normalizează activitatea stomacului și a sistemului cardiovascular, dă energie, activitate și tonus. Este un antioxidant perfect. Previne constipațiile. Îndepărtează excesul de lichid din corp.

CURMALE

Conținut

Acest fruct uscat conține un procent mare decarbohidrați, dar acest zahăr nu dăunează mult organismului. De asemenea vitaminele A, C, B1, B2, B6, minerale: cupru, fier, magneziu, zinc, mangan, potasiu, fluor, calciu.

Beneficii

Curmalele uscate sunt cel mai bun produs pentru întărirea sistemului imunitar. Ele ajută la vindecarea mai rapidă a oricărei boli  infecțioase, normalizează lucrul intestinelor, combate oboseala și depresia, scapă de anemie.

SMOCHINELE

Conținut

Conțin magneziu, vitaminele A,B,C.

Beneficii

Normalizează funcționarea sistemului nervos, întărește imunitatea, provin virozele, stimulează digestia, este perfect pentru detoxificarea organismului, împiedică asimilarea grăsimilor, este diuretic, laxativ, emolient. Normalizează circulația sangvină.

MIGDALELE

Conținut

Bogat în calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu. Conține grupul de vitamine B, vitamina E, grăsimi nesaturate, aminoacizi și minerale.

Beneficii

Întărește imunitatea mai bine decât vitamina C, iar administrarea regulată a migdalelor permite organismului să se lupte cu toți virușii, inclusiv cei ce provoacă răceala și gripa. Sunt bune pentru inimă și vasele de sânge.

GHIMBIRUL

În caz de răceli reduce congestia nazală și activează imunitatea, datorită conținutului ridicat de vitamina C și B. Alcaloidul gingerol din componența acestei  rădăcini, are efect antibacterian și îmbunătățește producția de căldură din organism.

                                         LĂMÂIA

Este bogată în vitamina C. Lămâia nu vă va proteja de virusul gripal atunci când întâlniți o sursă de infecție, dar este necesară pentru a compensa lipsa de vitamina C din organism, care în cantități mari ”merge” pentru a combate virusul. Insuficiența vitaminei C, face ca vasele să devină mai puțin elastice și respectiv organismului îi va fi cu mult mai greu să lupte împotriva infecțiilor.

1.  AMESTEC DE NUCI, FRUCTE USCATE ȘI MIERE

200 gr nuci

100 gr migdale

100 gr nuci de pin

100 gr caise uscate

100 gr prune uscate

100 gr stafide

2 lămâi

150 gr miere

Preparare

Lămâia din timp trebuie clătită cu apă clocotită, apoi uscată cu un șervețel de hârtie, o tăiem dea lungul  în jumătate, apoi încă în jumătate, eliminăm semințele. Fructele uscate, deasemenea le clătim cu apă clocotită, le uscăm cu șervețel, apoi le mărunțim în blender sau mașină de tocat carne, pe urmă mărunțim și celelalte ingrediente, iar la sfârșit adăugăm mierea și amestecăm bine. Amestecul este gata, îl mutăm într-o băncuță de sticlă, închisă ermetic și punem în frigider.

Administrare

                       Copii: câte o linguriță de două ori pe zi, dimineața și la prânz,

                                     cu 30 min până la masă.

                         Maturi: câte o lingură  de două ori pe zi, dimineața și prânz,

                                         cu 30 min până la masă.

Se primește timp de o lună de zile

COCTEIL DE VITAMIE ”AMOSOV”

200 gr caise uscate

200 gr prune uscate

200 gr smochine uscate

200 gr stafide

200 gr nuci

200 gr miere

2 lămâi

50 ml coniac(opțional)

Preparare

Clătim fructele uscate cu apă clocotită, o scurgem, le uscăm. Lămâia la fel o spălăm cu apă clocotită, o uscăm, o tăiem bucăți și îndepărtăm semințele. Mărunțim toate ingredientele cu ajutorul unui blender sau mașină de tocat carne. Adăugăm mierea și la dorință coniacul. Punem într-un vas de sticlă, închis ermetic, și păstrăm în frigider.

Administrare

                       Copii: câte o linguriță de două ori pe zi, dimineața și la prânz,

                                     cu 30 min până la masă.

                         Maturi: câte o lingură  de două ori pe zi, dimineața și prânz,

                                         cu 30 min până la masă.

Se primește timp de o lună de zile

AMESTEC DE LĂMÂIE, GHIMBIR ȘI MIERE

150 gr rădăcină de ghimbir

200 gr miere

2 lămâi

Preparare

Rădăcina de ghimber se curăță bine, se spală, se usucă se taie cubulețe. Lămâia se spală cu apă clocotită, se usucă, se elimină semințele, se taie cuburi mai mărișoare. Lămâia și ghimbirul se mărunțesc în blender sau mașină de tocat carne, apoi se adaugă mierea de albine, se amestecă bine, se pune într-o bancă de sticlă închisă ermetic și în frigider. Se primește dimineața și seara câte o linguriță.

Toate trei amestecuri sunt bogate în vitamine și minerale. Înainte de a le administra, se recomandă să consultați medicul. Dacă observați semne de alergie, opriți administrarea.

Dar voi ați încercat vreo dată să preparați și să administrați aceste trei amestecuri sau poate știți și alte ricete. Scrieți  în comentarii ne va fi interesant și de folos.

Dacă va plăcut articolul meu și sunteți de părerea că este util, lăsați un mic mesaj, puneți like și distribuiți mai departe, poate mai prinde bine cuiva.

Mulțumesc

MIERE, NUCI, FRUCTE USCATE, GHIMBIR, LĂMÂIE- UN ADEVĂRAT COCKTAIL DE VITAMINE PENTRU ÎNTĂRIREA SISTEMULUI IMUNITAR. COMPONENTE, BENEFICII, RECETE.

Un comentariu la „MIERE, NUCI, FRUCTE USCATE, GHIMBIR, LĂMÂIE- UN ADEVĂRAT COCKTAIL DE VITAMINE PENTRU ÎNTĂRIREA SISTEMULUI IMUNITAR. COMPONENTE, BENEFICII, RECETE.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: