Una dintre primele reguli de igienă pe care trebuie să o respectăm neapărat, este de a efectua curățarea facială corectă în fiecare zi. Curățarea facială este primul pas fundamental pentru a avea grijă de piele și a o menține tânără, sănătoasă și luminoasă. La drept vorbind, curățarea este esențială pentru a elibera pielea de impurități și a o pregăti pentru tratamentele ulterioare: doar pe celulele curate, tonifiate, lipsite de celulele moarte, ingredientele active , care se conțin în creme, pot pătrunde adânc hidratând și hrănind pielea cu succes.

   Primul pas desigur este să examinăm minuțios structura pielii noastre, pentru a alege produsul potrivit pe care trebuie să-l folosim zi de zi, acest pas este fundamental, vă recomand să nu-l ignorați.

                       SUNT TREI TIPURI DE PIELE

ASPECTUL PIELII USCATE

Pielea uscată pare solzoasă și să zicem așa, uzată. Liniile fine sunt mai pronunțate. Este aspră în unele locuri, iar după spălare are tendința de a trage un pic. Predispusă la iritări și sensibilitate, necesită o îngrijire mai specială comparativ cu pielea normală. Acest tip de piele necesită hidratare regulată. Se recomandă să folosiți produse mai delicate, așa ca ulei de geraniu, glicerina, unt de shea, alantoină și vitamina E, care pot hidrata și hrăni ușor pielea. Folosește uleiuri și creme hidratante.

ASPECTUL PIELII GRASE

O față strălucitoare(în deosebi în zona T și pe bărbie), porii și petele lărgite sunt toate semne ale pielii grase. Machiajul tinde să se dizolve peste câteva ore de la aplicare. La atingere se simte că e grasă. Alegeți creme hidratante și uleiuri demachiante mai ușoare, pentru a evita luciul pielii. Chiar dacă pare banal, uleiurile sunt printre cele mai bune produse de curățare pentru pielea grasă, deoarece uleiul atrage ulei.

ASPECTUL PIELII MIXTE

Acest tip de piele arată grasă în zona T și persistă zone uscate pe obraji. Porii de pe nas pot fi mai dilatați decât cei de pe obraji. În acest caz folosiți două feluri de produse, pentru pielea uscată și pentru cea grasă, ideea este să aplicați fiecare produs pe zona care are nevoie de acesta, în loc să aplicați unul pe toată fața.

CUM SE CURĂȚĂ CORECT PIELEA?

Vreau să menționez că curățarea facială este fundamentală și de această procedură depinde eficiența tuturor celorlalte tratamente, deci este foarte important să nu omiteți aceasta operație. Se curăță fața de două ori pe zi, dimineața și seara(indiferent dacă ați fost machiată sau nu)

CURĂȚAREA PIELII DIMINEAȚA

Curățarea de dimineață este mai mult pentru ”trezirea” pielii, eliminarea sebumului, celulelor moarte și a resturilor cremului de noapte. Această procedură matinală oferă pielii energia și prospețimea de care va avea nevoie pe întreg parcursul zilei.

Cum se curăță?

Pasul I

Spălați bine mâinile, luați pe mâinile umede puțin produs de curățare(ulei sau lapte demachiant ales în corespundere cu tipul de piele), încălziți-l puțin între palme și aplicați-l pe față masați ușor cu mișcări circulare fața, gâtul, zona decolteului și nu uitați de ceafă( 1-2 min). Îndepărtați demachiantul cu burete cosmetologice sau pur si simplu clătiți ușor cu apă nici fierbinte nici rece. Uscați mâinile și fața cu un prosop curat.

Pasul II

Turnați în palmă puțin tonic, cu degetele sau cu tampon cosmetic tonifiați ușor toată suprafața pielii pe care ați curățat-o. Acum pielea este gata pentru a aplica crema sau serurile hidratante și hrănitoare.

CURĂȚAREA PIELII SEARA

Seara această procedură durează un pic mai mult și este încă mai prețioasă decât dimineața. În decursul zilei, pe pielea noastră se așază praful, murdăria și diferiți agenți poluanți, amestecându-se cu reziduurile de machiaj. Deci curîțarea de seară trebuie să fie mai minuțioasă și profundă pentru a curăța pielea cât se poate de bine, oferindu-i o mare varietate de beneficii.

Imediat după curățare pielea este liberă să respire ceea ce o face să devină moale, strălucitoare și uniformă. Atunci când eliminăm celulele moarte se reduc micile riduri și pielea devine mai tânără și fermă. Curățarea corectă a pielii înainte de noapte permite o mai bună asimilare a cremei de noapte, ceea ce o face sa  fie mai eficace.

Cum se curăță pielea seara?

Pasul I

Spălați bine mâinile, cu ajutorul unui disc de vată și puțin demachiant înlăturăm tușul de pe gene și tenul . Pe mâinile umede turnăm un pic de lapte demachiant (sau ulei), frecăm ușor între palme făcând spumă, apoi aplicăm pe față, gât, zona decolteului, ceafă, urechi și după urechi prin câteva mișcări, lăsăm un pic , ca laptele să absoarbă murdăria. Înlăturăm produsul cu ajutorul a două burete cosmetice sau clătind cu apă cu ajutorul palmelor. După ce am înlăturat murdăria industrială și cosmetologică trecem la pasul II.

Pasul II

Pe mâinile umede aplicăm un pic de spumă pentru curățare(agitați-o un pic), o frecăm ușor între palme și o aplicăm pe zonele care le-am curățat în pasul I. Aici deja avem posibilitate să bucurăm pielea cu un masaj de 2-3 minute. Mâinile trebuie să alunece pe piele, dacă spuma se usucă, umeziți puțin mâinile și continuați să masați ușor cu mișcări circulare de la mijlocul feței spre urechi și în jos pe gât, partea din mijloc a gâtului, masați din jos în sus, spre bărbie, este o zonă sensibilă, ca zona ochilor, de aceea trebuie să faceți mișcări ușoare. Nu uitați de urechi și zona din spate(ceafa). Zona maxilarului, a obrajilor, masați așa ca să simțiți fiecare dinte. După ce i-ați oferit pielii o doză de masaj, înlăturați produsul cu ajutorul a două burete, spălându-le sub jetul de apă călduță sau pur și simplu clătiți-vă cu apă. Uscăm zonele curățate cu șervețel curat.

Pasul III

Aplicăm tonic cu ajutorul discurilor  sau turnăm în palmă si cu degetele repartizăm pe toată suprafața curată.

Acum pielea este curată, fericită și gata pentru aplicarea cremului de seară sau a serului. Nu uitați de zona ochilor.

RECOMANDĂRI

1.Vă recomand o dată pe săptămână să faceți un scrub facial, dar fiți atenți ce produs alegeți. Optați pentru un scrub moale ca să nu deranjeze pielea, mai ales dacă este o piele sensibilă sau matură. Este un proces ideal pentru o curățare mai profundă a pielii.

2.Folosiți șervețel(prosop) personal al vostru, sau de unică folosință, ca să evitați transmiterea bacteriilor care pentru o piele sunt bune, iar pentru altă piele influențează negativ.

3.Atunci când curățați pielea nu exagerați și nu o forțați, ea nu iubește deranjată mult, mișcările trebuie să fie ușoare.

4.Masați în așa fel ca mâinile să alunece.

5.Când uscați pielea, nu o frecați ci doar tamponați ușor.

6.Alegeți produse naturale, care corespund tipului de piele și vârstei.

7.O dată pe săptămână efectuați o mască pentru față, hidratantă sau hrănitoare.

Dacă va plăcut articolul meu și sunteți de părerea că este util, lăsați un mic mesaj, puneți like și distribuiți mai departe, poate mai prinde bine cuiva.

                                                                                    Mulțumesc!

ÎNGRIJIREA FACIALĂ-DE CE ESTE ATÂT DE IMPORTANTĂ ȘI CUM SE FACE CORECT? RECOMANDĂRI DE LA COSMETOLOGUL-ESTETIC ANNA PALAMARI

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: