Uneori dragostea, nu este suficientă ca o relație să funcționeze. Și totuși când două persoane se îndrăgostesc, în special în primele luni, au senzația că sentimentele pe care le simt ambii la moment, vor fi soluția la toate problemele. Dar nu este chiar așa, pentru a face ca o relație să dureze, pe lângă dragoste, aveți nevoie de alte ingrediente pentru a înfrunta orice greutate. Spre exemplu, a avea obiective comune, valori comune, respect, încredere, răbdare și dorința de a crește împreună. Dar mai ales să acceptați persoana de alături așa cum este, fără a vrea să o schimbați forțat, ca să fie asemănătoare idealului vostru. Într-un cuvânt, este foarte important să vă stimați și să vă placeți, inclusiv neajunsurile.

    Desigur, nu este ușor să conștientizați asta, aflându-vă în perioada când sunteți în faza de îndrăgostire, sunteți cuprinși de pasiune și viața vă pare în culori roz. Dar, trebuie să vă strângeți puterile, să vă scoateți ochelarii și să înțelegeți dacă el sau ea este cu adevărat persoana care-ți trebuie, ca să evitați să investiți inima și capul într-un timp pierdut și o relație fără viitor

Iată câteva semne la care trebuie să stați atenți și care vă poate face să înțelegeți că dincolo de dragoste, există toate semnele că povestea voastră nu va dura mult.

1.VĂ ALINTAȚI PUȚIN

În afară de a face dragoste, contactul dintre voi este minim. Dar pentru ca o relație să crească sănătoasă și puternică, este nevoie de intimitate fizică reciprocă, spre exemplu mici gesturi de afect-strânsul de mână, pentru a face persoana iubită ca să simtă că sunteți alături, o simplă mângâiere, a îmbrățișa persoana dragă fără nici un motiv ș.a. Dacă lipsesc aceste contacte mici, riscul ca relația să nu funcționeze devine mai ridicat.

2.VĂ CONTRAȚI DE LA LUCRURI MĂRUNTE

Începând de unde să parcați mașina –până la ce film să vizionați, mereu există un motiv pentru a vă contra. Bineînțeles că sunt niște mărunțișuri, dar dacă se repetă prea des, sau continuu, înseamnă că undeva în adâncul sufletului voi nu reușiți să găsiți armonie și compromis. Iar dacă este dificil să găsiți un acord pentru lucruri puțin importante, atunci pentru a înfrunta ceva mai serios, este o ”misiune practic imposibilă”

3.ÎȚI ESTE GREU SĂ CERI SCUZE

După o ceară, fie ea serioasă sau mai puțin serioasă, sunteți capabili să vă țineți tari zile întregi, pentru că nici unul din voi doi nu sunteți capabili să vă cereți iertare unul altuia și să găsiți o soluție pentru a rezolva conflictul. Bineînțeles că nu este niciodată ușor să faci primul acest pas, dar când faci o greșeală și o recunoști, ai curajul să-ți asumi responsabilitățile, ieșind la discuții, deschizând astfel o cale de a vă înțelege reciproc.

Pentru ca o relație să dureze mai mult, câteodată este nevoie să fiți mai puțin mândri, să puneți deoparte ”micul EU”, pentru a merge către ”noi” și bunăstarea la amândoi.

    4.NU SUNTEȚI PE ACEEIAȘI UNDĂ A VIEȚII

El ar vrea cât mai mult să călătorească prin întreaga lume, tu însă vrei să te dedici lucrului și să faci carieră. Sau el, în orice timp liber, iubește să stea întins pe canapea și să privească toată ziua televizorul, tu însă, cum ai ceva timp liber, ieși să faci o plimbare, pe jos sau cu bicicleta, sau în genere să ieși din oraș și să vizitezi locuri noi.

Este normal ca fiecare persoană să aibă propriile visuri, dar când aveți necesități diferite, este foarte greu să pui în practică proiecte comune, mai ales de lungă durată, ceea ce vă îndepărtează unul de altul tot mai mult.

5.NU TE MAI STIMULEAZĂ INTELECTUAL

După ce trece acea perioadă de îndrăgostire, care vă făcea să nu vă dezlipiți unul de altul, va fi nevoie de altceva pentru a vă ține uniți. Iar cel mai potrivit remediu este anume conexiunea intelectuală. Acel moment, când te simți stimulat la nivel intelectual de partenerul tău – este cheia pentru a duce relația voastră la nivelul următor. Iată de ce este atât de important să găsiți această compatibilitate, care vă permite să creșteți atât individual cât și ca pereche. Vă ajută să dezvoltați dorința de a fi mereu împreună.

6.AMBII EVITAȚI ANUMITE SUBIECTE

Este normal, că într-un cuplu nu mereu sunteți ambii de acord cu totul. Fiecare din voi are opinia sa, dar discutând, se poate de găsit un compromis. Dar când într-un cuplu se încearcă să evite anumite teme de discuții, asta înseamnă că se încearcă să ocolească problemele, dar din păcate nu este  strategie bună, ignorarea problemelor, pentru că aceasta limitează posibilitatea de a se dezvolta ca cuplu. Orice problemă care nu este rezolvată la timp, nu dispare, ea rămâne undeva acolo, în cap, în memorie, în inimă și influențează negativ asupra dispoziției, sănătății și deciziilor, într-un cuvânt, ”cuvintele nerostite”, pot aduce multe daune relației de cuplu, decât dialogul deschis.

7.COMUNICAREA DEVINE SELECTIVĂ

Partenerii încetează să fie transparenți. Apar secrete, telefoanele și computere cu parolă. Comunicarea poate căpăta conținutul unui scenariu  în loc de o discuție liberă. Aceasta este o problemă destul de serioasă, deoarece afectează încrederea și intimitatea. Dacă ajungeți la momentul în care nu vedeți în partenerul vostru, o persoană cui îi puteți pevesti tot ceea ce vă provoacă emoții, în care puteți avea încredere, pe care puteți să vă bazați, înseamnă că este ceva ce nu merge. Partenerul vostru este persoana cu care veți petreci restul vieții. Dacă pierdeți încrederea în el, pierdeți totul.

8.UN PARTENER ÎL CÂȘTIGĂ PE CELĂLALT

Câteva din discuții sunt rezolvate în comun acord, pe când pentru celelalte, discuția devine mai complicată, astfel transformându-se în ”tragerea frânghiei” fiecare în partea lui. Într-o  relație normală nu trebuie să existe această luptă, ”cine pe cine va învinge”, dar trebuie de găsit un echilibru și reciprocitate. Dacă acest echilibru lipsește, atunci poți simți că părerea ta nu contează pentru cealaltă persoană. Ceea ce va afecta și mai mult relația voastră.

9.PARTENERUL TĂU ESTE UN EXESIV CRITIC

În foarte multe cupluri, se poate de observat cu ochiul liber, că unul din parteneri mereu critică și insultă pe celălalt. Iar uneori insultele sunt reciproce. Dacă insulți partenerul tău(partenera ta), de ce l-ai ales(ai ales-o)? Dacă ești convins că acea persoană este plină de defecte, atunci de ce ai ales să îți trăiești viața cu ea(el).

Critica agresivă este absolut neproductivă de comunicare unilaterală

10.GELOZIE EXCESIVĂ

Atunci când gelozia este excesivă, poate deveni distructivă pentru un cuplu. În situații extreme, poate limita libertatea și spațiul personal a celeilalte persoane, făcând-o să se simtă hipercontrolată.

11.AMENINȚAREA PERMANENTĂ DE ABANDONARE

Aici facem diferența dintre o relație sănătoasă și una care nu funcționează. Într-o relație sănătoasă, niciunul din parteneri nu folosește amenințarea de abandonare și nici prin minte nu le trece astfel de gânduri, pentru că sunt fericiți. Dar, dacă lucrul acesta se întâmplă, înseamnă că trăiți o relație distructivă, care o dată și o dată se va destrăma. Amenințările subminează siguranța unei relații și siguranța partenerului.

12.MOMENTELE TRISTE SUNT MAI MULTE DECÂT CELE FERICITE.

Sunt multe momente când noi ne simțim rău într-un cuplu. Iubirea, foarte des are complicațiile sale și relația are nevoie de efort și sacrificii. Dar stai atent, că dacă ajungi în punctul, când găsești mai multe motive pentru a fi trist decât a fi fericit, treptat sănătatea ta emotivă va suferi. Sunt cupluri care se iubesc mult, dar nu sunt capabili să se facă fericiți unii pe alții. O relație de cuplu e formată din două persoane, care trebuie să se stăruie să facă tot posibilul pentru a se simți bine împreună  și să fie fericiți, doar atunci relația va avea viitor.

 

Dacă va plăcut articolul meu și sunteți de părerea că este util, lăsați un mic mesaj, puneți like și distribuiți mai departe, poate mai prinde bine cuiva.

                                                                                    Mulțumesc

CUM SĂ ÎNȚELEGI CĂ RELAȚIA VOASTRĂ NU ARE VIITOR. ARE SENS SĂ RĂMÂI SAU E TIMPUL SĂ PUI PUNCT.

Un comentariu la „CUM SĂ ÎNȚELEGI CĂ RELAȚIA VOASTRĂ NU ARE VIITOR. ARE SENS SĂ RĂMÂI SAU E TIMPUL SĂ PUI PUNCT.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: