SCHIMBĂ GÎNDIREA
Vă dați seama că în decursul zilei,prin mintea noastră trec mii de gînduri și din păcate multe din ele sint negative.Experții le numesc:”gînduri negative automate”.Problema este că dacă nu vei învăța să coordonezi cu ele,dacă nu vei învăța să le oprești ,atunci ele îți pot ruina toată viața,fără ca tu să-ți dai seama.Nimeni nu este scutit de astfel de gînduri,chiar și cei mai optimiști oameni.Sînt două poziții: ori te înveți să controlezi gîndurile negative,ori riștii să te controleze ele pe tine.Și să știi, că nu sînt vorbe goale,o pot confirma din propria experiență.Dacă te confrunți cu careva probleme,primul lucru care trebuie să-l faci este să te oprești și să analizezi că probabil nu ești singura persoană căreia i se întîmplă ceva și nu ești unica persoană care se confruntă cu o problemă și dacă cineva a reușit să găsească soluție,ai să o faci și tu,trebuie doar să te liniștești,să nu intri în panică și calm să primești o decizie. De fiecare dată cînd te prinzi la momentul că ai un gînd negativ,înlocuiește-l cu un gînd pozitiv,chiar dacă nu este la temă,ce gînd pozitiv îți vine în minte -anume acela va fi arma cu care vei ataca gîndul negativ. Ex: astăzi,spălînd vesela ai scăpat jos cana ta iubită,făcîndu-se bucățele,îți dai seama ce gînd negativ va trece prin mintea ta într-o secundă?Anume în acea clipă gîndeștete-”Da..a fost cana mea iubită,dar nui nimic,iera cam veche,o să merg să-mi cumpăr alta,mai frumoasă,în schimb astăzi am reușit să scriu și să postez trei articole în blogul meu,sînt foarte bravo!”. Cam așa…chiar dacă nu e legat una cu alta,dar în momentul cînd reușești să îți focusezi atenția spre pozitiv,te asigur că pe lingă faptul că ți se va ridica dispoziția și te vei simți în armonie cu tine însuți,vei merge cu mare drag să îți alegi o altă cană. Gîndiți-vă pozitiv,gîndurile se materializează,totul ce se întîmplă cu noi vine din capul nostru,sau mai bine zis din mintea noastră.Gîndul pozitiv poate face miracole,poate lecui orice boală,atît trupească,cît și sufletescă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiecare dintre noi a trecut prin pierderi, trădări, insulte. Un semn de maturitate spirituală și înțelepciune este capacitatea de a uita neplăcutul și de a-i ierta pe vinovați. Ceea ce s-a făcut s-a făcut, este un lucru al trecutului. Uitând de neplăcut, rupem lanțurile care ne leagă de trecut și ne dăm șansa să trăim și să ne creăm lumea în prezent. Până nu vom învăța să iertăm, trecutul nu ne va lăsa să plecăm și nu vom deveni niciodată sănătoși, fericiți, prosperi.Spuneți un ”mulțumesc”la ceea ce a rămas în spate.Poate a fost neplăcut și dureros. Dar asta sigur ne-a învățat pe noi ceva important.Lăsați trecutul în trecut și mergeți înainte.
Este frumos spus,deoarece tot ce este cu adevărat valoros,nu se obține ușor.Doar prin muncă,sacrificii,riscuri și foarte multă răbdare se poate obține un rezultat cu adevărat bun.Iar visul se va transforma în realitate,trebuie doar să nu te opreși,să nu te sperii de greutăți și să nu cedezi,orice nu ar fi.Mergi înainte,cu capul sus,chiar dacă cazi-RIDICĂTE !!!.Și nici nu importă de cîte ori vei cădea,importă ca să te ridici și să continui calea ta.Să nu te oprești, chiar dacă simți că nu mai ai puteri că ești lalimită.Nici nu știi că poate fi așa, ca ultimul pas care tu nu l-ai făcut, să fi fost hotărîtor,în favoarea ta.Și atunci totul a fost în zadar.Nu te teme dacă merge greu,mai rău este cînd merge prea ușor.Ca vorba ceea:”dacă îți este greu ,mergi în munte,dacă mergi ușor-în prăpastie”.Așa că gîndeștete bine înainte să apeși pe ”Stop”.

 

 

 

%d blogeri au apreciat: