Câte o dată este foarte greu să te ridici dimineața din pat, nu mai vorbim despre un început de zi productiv și rezolvarea diverselor probleme importante, care cer concentrare. Mulți dintre noi îți găsesc scăparea într-o ceșcuță de cafea aromată Dacă nu este timp, posibilitate să fierbem cafeaua, sau pur și simplu suntem în drum, atunci în ajutor ne vine faimosul ”Red Bull ”sau orișicare alt energizant.

Dar cu ce să înlocuim cafeaua, care de multe ori nu avem posibilitate să o preparăm sau poate ne estre contraindicată din cauza problemelor de sănătate și cu ce putem înlocui RedBull-ul, care îți încarcă bateriile, dar pe timp foarte scurt și este și periculos pentru sănătate.

Am pentru voi câteva alternative, care din punct de vedere al proprietăților revigorante nu sunt mai rele decât cafeaua.

Cum să ridici capacitatea  de lucru?

1.CACAO CU CIOCOLATĂ  NEAGRĂ

În timpul zilei este foarte benefic ca în loc de cafea să vă reîncărcați cu o cană de cacao pe bază de lapte de migdale. Nutriționiștii recomandă să consumați această ceașcă de cacao cu ciocolată, cu un conținut ridicat de cacao. Ciocolata neagră este bogată în minerale, antioxidanți și triptofan natural antidepresiv, care ne dă energie și ne îmbunătățește starea de spirit.

2.GINSENG(женьшень)

În China și Coreea este numit ”rădăcina vieții”. Este energizant, stimulator pentru memorie, gândire luptă cu obezitatea, combate depresia, anxietatea, oboseala cronică și stimulează sistemul imunitar.

Se poate consuma în mai multe feluri. Rădăcina de ginseng poate fi consumată pe cale orală(și anume ingerată), poate să fie administrată sub formă de supliment alimentar(fiole, capsule, pastile etc), ceai de ginseng, băuturi energizante, praf de ginseng, extract de ginseng.

3.CEAI VERDE CU GHIMBIR

Ceaiul verde cu ghimbir, este un remediu universal și este unic pentru cei ce vor să-și păstreze tinerețea și au grijă de sănătatea lor. Ghimbirul înlătură inflamația și oferă organismului nutrienți care întăresc sistemul imunitar, îi dă o energie corpului mai bine ca cafeaua. Elimină toxinele, ajută la arderea kilogramelor în plus și combate virușii. În ceaiul verde de calitate se conține mai multă cafeină decât în cafea, de aceea el nu numai că îmbunătățește lucrul creierului, dar și influențează pozitiv asupra organismului. Acest ceai de asemenea influențează

4.APA CU LĂMÂIE

Apa cu lămâie –este o băutură care face să o bei dacă vrei să fii energic pe tot parcursul zilei. Perfect ar fi să o faci dimineața cum te ridici din pat, apa trebuie să fie călduță și dacă dorești poți adăuga miere de albine-această combinație este ideală. Lămâia tonifică perfect și revigorează corpul, încărcându-l cu energie, apa satură creierul uman, permițându-i să se concentreze mai repede, mierea de albine pe lângă multiplele beneficii pe care le aduce corpului nostru, întărește sistemul imunitar. Ca rezultat în urma administrării acestei băuturi, omul simte un val de forță interioară, astfel reușind să facă față tuturor sarcinilor. Apa cu lămâie ridică dispoziția și întărește imunitatea, este un detox perfect pentru organism și ajută în lupta cu kilogramele.

5.SUC DE IARBA DE GRÂU VERDE

Sucul de iarbă de grâu verde conține aproape toate vitaminele și mineralele esențiale pentru echilibrul organismului nostru, precum și clorofilă și enzime active. Se consumă pentru a combate oboseala, a crește imunitatea și pentru compensarea deficienței nutriționale. Are un gust dulce și în ideal a r fi să fie consumat dimineața pentru a tonifica organismul și a te umple de nutrienți.

Puteți să-l plantați la voi acasă în pământ organic. Și să preparați socul proaspăt în fiecare dimineață cu 30 min înainte de mâncare, nu mai mult de 50 ml, deoarece este foarte cocentrat.

6.SEMINȚE DE CHIA CU SUC DE PORTOCALE

În ultimul timp semințele de chia au devenit tot mai întrebuințate, anume pentru faptul că sunt bogate în acizi grași Omega-3, antioxidanți, calciu, proteine, fibre, vitamine și minerale. Sunt energizante, îmbunătățesc digestia, reduce pofta de mâncare și combate constipația.

Amestecă o lingură de semințe de chia cu zeama stoarsă de la trei portocale, poți să le amesteci cu blenderul.

7.BĂUTURĂ ENERGETICĂ CU MIGDALE

Migdalele sunt bogate în vitamina E,A,B, beta- caroten și luteină. Precum și în săruri minerale precum magneziu, calciu, fier, potasiu. De aceea în combinație cu bananele, acestea sunt folosite pentru a prepara băuturi energetice bogate în minerale, care sunt utile în momentele de oboseală și a reîncărcării de energie.

Amestecați într-un blender:

100 gr-banane, 20 gr de migdale, o lingură de cacao amară, 80 gr –gheață și 300 ml- lapte de soia

8.BĂUTURĂ CU APĂ DE NUCĂ DE COCOS

Este bogată în potasiu și este considerată una dintre cele mai naturale băuturi energizante pentru sportivi, iar în combinație cu spirulina-face minuni.

Amestecăm 400 ml-apă de cocos într-o sticlă cu o linguriță de pudră de spirulină. Agităm până la dizolvarea completă a acesteia.

 

Efectul băuturilor energizante constă în primul rând în echilibrarea nivelurilor de electroliți, vitamine și minerale(potasiu), necesare pentru a menține întregul corp în echilibru perfect. Propriu din acest motiv recurgerea la băuturile energizante poate fi soluția potrivită pentru a vă recupera puterea și a trece peste momentele de oboseală care afectează productivitatea zilei.

Dacă va plăcut articolul meu și sunteți de părerea că este util, lăsați un mic mesaj, puneți like și distribuiți mai departe, poate mai prinde bine cuiva.

                                                                                    Mulțumesc

CARE SUNT CELE 8 BĂUTURI ENERGIZANTE CA ALTERNATIVĂ LA CAFEA ȘI RED BULL

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: