Deși se spune că sentimentele de dragoste sunt mai evidențiate primăvara, eu totuși vă invit să nu vă fixați la asta doar sezonier și să vă alăturați sărbătorii Zilei Îndrăgostiților. Topiți această iarnă cu căldura emoțiilor și sentimentelor voastre, iar eu voi încerca să vă ușurez procesul de căutare a ideilor, în caz de ați ajuns la limita lor.
Mulți dintre voi adoră această sărbătoare, însă nici nu bănuiesc de unde își ia proveniența.
ÎN DOUĂ CUVINTE:
Legenda se trage din Roma Antică. Imperatorul Claudiu-II a interzis tinerilor din statul său să se căsătorească. El era de părerea că soțiile în oarecare măsură nu-și lăsau soții să meargă la război. Că acestea își împiedicau soții să-și apere Patria. Ca urmare căsătoriile au fost făcute ilegale, iar dragostea a devenit o crimă. Dar, cum se spune:” Dragostea, nu poate fi învinsă”. Singura speranță a îndrăgostiților a fost Sfântul Valentin, care ne cătând restricțiilor, îi căsătorea în secret. Dar, din păcate când s-a aflat adevărul, el a fost întemnițat, torturat și omorât. Însă fiind în așteptarea pedepsei cu moartea, el a continuat în taină să căsătorească îndrăgostiții până în ultima sa zi. Deși finalul acestei legende este destul de trist, asta nu ne împiedică să considerăm Ziua Îndrăgostiților, drept una dintre cele mai romantice sărbători ale anului.
Aici vreau să menționez, că țările europene au fost primele care au susținut această tradiție, doar spre sfârșitul secolului a XX-lea, această sărbătoare a prins rădăcini și în părțile noastre.
Ziua Îndrăgostiților este o ocazie mega faină pentru a petrece frumos timpul împreună cu persoana iubită, a-i acorda toată atenția și a o alinta cu surprize plăcute. Cu atât mai mult că 14 februarie, anul acesta este o zi de duminică.
 Deci…..prindeți câteva idei originale și extraordinare.
                                          1.ÎNDEPLINIREA DORINȚELOR
Plasez pe primul loc această idee, deoarece, după părerea mea, nu există nimic mai magic și mai plăcut, decât atunci când dorințele sau visele devin realitate. Află în mod tactic, din timp ce dorințe mici, dar foarte importante are persoana iubită. Analizează în detalii dorințele pe care tu ai putea să le realizezi. Dar, aici este important, ca orice dorință să i-o ”oferi” frumos, ca o surpriză adevărată, ca să o poată ține minte toată viața. Te asigur că va fi un bonus mare și pentru tine. Relația voastră se va întări și mai tare.
Poate fi ori și ce:o plimbare la patinuaj, un abonament la sală, o înscriere la școala de dans sau de limbi străine, un Vouchere la SPA salon, accesorii drăguțe pentru casă(dacă e vorba de parte feminină) ș.a.
Sau spre exemplu, faceți o poză la cadoul pe care doriți să-l oferiți, tăiați-o în multe părți  și puneți-le în buzunarele hainelor persoanei iubite. Când va strânge puzle-ul atunci îi veți oferi cadoul.
                                       2.”WEEK-END DE MIERE”
Ați înțeles corect ”Weekend de miere„. Dat fiind faptul că Ziua Îndrăgostiților este duminică, puteți să vă organizați un Week-end fantastic și să vă refugiați la o bază de odihnă, doar voi doi, departe de toți și de toate, mmmm… sună minunat nu? Sau să bronați o cameră lux în hotel și să petreceți timpul în doi, alternând cu plimbare în doi, urmată de o cină romantică într-un restaurant sau cafenea plăcută, ca mai apoi să încheiați programul în numărul unde din timp veți pregăti lumânările aromate și vana cu roze, șampania și căpșunele.
                                                           3.QUEST ROMANTIC
Cine a mai jucat vreo dată în Quest, știe că e destul de interesant, pentru iubitorii de ceva extraordinar, această idee este faină, cred că mulți vor fi de acord cu mine. Trebuie doar din timp să pregătești surprize mici sau valentine și să le împrăștii prin tot apartamentul(înafara lui, în mașină) sau în încăperea unde veți petrece această sărbătoare. La începutul zilei, dă-i persoanei dragi un indiciu, după care va putea găsi prima surpriză, apoi acolo vei ascunde următoarea și tot așa mai departe. Indiciile, în sine, ar fi de dorit să fie foarte personale. Credeți-mă, emoțiile persoanei dragi merită.
                                                    4.WEEKEND ÎN DOI LA SPA
Surprindeți partenerul(partenera)cu ceva inedit. Evadează din intimitatea casei. Cel mai frumos cadou pentru un cuplu, este un weekend de iubire, într-un anturaj relaxant și romantic. Aici puteți combina cadrul natural ca în poveste cu relaxarea la SPA. Spre exemplu, poate fi un weekend petrecut la o Stațiune Balneară. Aici puteți combina plimbările în aer curat, cu peisaje parcă desprinse din povești cu o serie de proceduri relaxante la SPA. Să vă țineți de mână în timpul masajului, să vă șoptiți unul altuia. Să mergeți împreună în SPA Salon, este o variantă perfectă pentru acei, ce vor să petreacă timpul în doi și să uite de rutină și stres. Asta vă va apropia atât de mult unul de altul.
                                           5.SAUNA  PENTRU DOI
O saună cu o atmosferă calmă, confortabilă și relaxantă, este o idee minunată pentru a face o surpriză  persoanei iubite și pentru a petrece perfect timpul în doi. Încălziți-vă sufletele și corpul  cu uleiurile aromatice într-o baie de aburi din tei natural cu o piatră de jad, să vă răcoriți în piscină ca mai apoi să vă înfășurați comod în halatele de baie moi, să luați împreună un ceai relaxant de romaniță sau cimbru, în timp ce vizionați un film interesant sau ascultați muzică.
                               6.CERERE ÎN CĂSĂTORIE DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR
În cazul în care sentimentele sunt puternice, reciproce și testate în timp și plănuiați să vă uniți viața cu persoana pe care o iubiți, Ziua Îndrăgostiților este un moment perfect pentru a oferi persoanei dragi inelul și inima voastră. Vă asigur că această zi  va rămâne în memoria voastră pentru toată viața. Dar pentru asta, trebuie să plănuiți din timp acest moment și să-l faceți cu adevărat unic. Fie că o faceți acasă, creând o atmosferă romantică; sau vă rezervați un moment în timpul, când sărbătoriți cu prietenii Ziua Îndrăgostiților și pe neașteptate îi faceți o dedicație de dragoste și îi dați inelul; sau organizați o cină romantică într-un restaurant- idei sunt foarte multe, trebuie doar să porniți creativitatea.
                                      7.A DOUA PRIMA ÎNTÂLNIRE
Această idee va cere ca să încordați un pic memoria, dar credeți-mă că face. Dacă încă locuiți nu departe de acel loc, unde ați petrecut prima întâlnire, atunci este minunat. Puteți să organizați o seară identică a celei de la prima întâlnire. Același oraș, aceiași stradă, cafenea, meniu, chiar și aceleași cuvinte, gesturi- până în minimi detalii. Creați o seara minunată de parca a fi prima voastră întâlnire. Dacă sunteți departe de locul primei întâlniri, atunci creați această seara acolo unde sunteți, dar cu contextul acelui frumos moment, unde vă veți aminti cu dor de toate clipele fericite trăite împreună. Puteți scrie o scrisoare cu conținutul unei declarații de dragoste, legată de prima întâlnire, toți anii petrecuți alături și încheind cu momentul de față.
                         8.ÎNTÂLNIREA RĂSĂRITULUI SOARELUI ÎN DOI
Ce poate fi mai romantic decât să întâlnești răsăritul soarelui alături de persona iubită. Puteți să combinați această idee cu o seară romantică și de neuitat  într-un hotel, unde veți putea înspre dimineață să vă bucurați de răsăritul soarelui. Vă asigur că veți primi o doză de energie pozitivă și care vă v-a uni și sentimentele și  inimile  încă mai tare.
                                             9.WEEKEND ÎN MUNȚI
Să vă schimbați locația de Ziua Îndrăgostiților, înlocuind weekendu-l petrecut acasă cu un weekend de neuitat în munți, este o idee fantastică . Închipuiți-vă, voi, în doi, în sânul unei atmosfere ca în poveste- fantastic. Ziua excursii, plimbarea cu schiuri sau sănii, plimbări la aer curat, jucarea cu zăpadă ș.a. Seara o cină romantică în restaurant, finalizată cu savurarea unui bacal de vin lângă un cămin, stând îmbrățișați, amintindu-vă de momentele frumoase din viața voastră și chiar construind noi planuri, de ce nu?
                           
                            10.ÎNTÂLNIRE ÎNTR-O LOCAȚIE NON-STANDART
Bineînțeles, o cină romantică acasă sau în restaurant, plimbări în aer curat, sunt niște idei originale și frumoase pentru Ziua Îndrăgostiților. Dar dacă e să propunem o idee și o locație non-standard, atunci vă asigu, că o veți reține în memorie o viață întreagă. Acesta poate fi, spre exemplu, pe un acoperiș sau pe o altă platformă la înălțime, unde din timp veți organiza o cină romantică. O puteți organiza voi, sau persoanele competente care se ocupă de mulți ani cu organizarea diferitor manifestări de gen. Doar imaginați-vă, voi în doi, pe acoperiș, noaptea, sub strălucirea stelelor și lumina lumânărilor de pe masă, într-un anturaj fantastic, ca în povești, o priveliște de neuitat. Dacă e organizat de agenție, atunci puteți comanda și o persoană care să vă deservească și desigur muzicanți ca să vă cânte serenade. Frumos, nu? Este o atmosferă perfectă și pentru cererea în căsătorie.
                     11.DOAR ÎN DOI ACASA, IZOLAȚI DE TOȚI
Și totuși, dacă mai sus, v-am propus idei de a petrece Ziua Îndrăgostiților peste tot-  numai nu acasă, căci bănuiesc că la multora dintre voi le-ar fi benefic să schimbe anturajul, totuși sunt îndrăgostiți la care le-ar plăcea să petreacă această frumoasă sărbătoare acasă, doar în doi, cu telefoane închise și cu un program deosebit. Spre exemplu: un dejun romantic, urmat de vizionarea unui film sau a diferitor video din arhiva familiei, întinși pe canapea sau pe covor, îmbrățișați, pregătind din timp niște gustări sau pop corm, cipsuri, arahide și desigur ceva de băut. La cină de asemenea ceva simplu în așa fel ca să nu stea cineva la bucătărie, dar să petreacă cât mai mult timp liber cu persoana iubită. Spre exemplu, puteți face comandă acasă- pizza, sushi ș.a.
Ziua Îndrăgostiților, este o sărbătoare când avem ocazia să demonstrăm persoanei iubite, cât de mult o(îl) iubim, cât de mult ținem la ea(el). Dar să nu uităm că putem face acest lucru în fiecare zi, bucurându-ne persoana dragă cu mici detalii, dar totodată, care îi va da de înțeles că aveți nevoie de ea(el)  și o(îl)iubiți la nebunie, ba chiar mai mult decât la prima întâlnire și vă asigur că veți primi în schimb de zeci de ori mai multă căldură și dragoste, decât ați dat.
Fiți fericiți, iubiți-vă, stimați-vă și nu uitați să-i spuneți persoanei dragi cât de mult o iubiți!
Dar voi ce planuri aveți pentru Ziua Îndrăgostiților? Împărtășiți-vă cu noi în comentarii,ne va fi intresant.
Dacă va plăcut articolul meu și sunteți de părerea că este util, lăsați un mic mesaj, puneți like și distribuiți mai departe, poate mai prinde bine cuiva.
Mulțumesc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 idei de a petrece romantic Ziua Îndrăgostiților în 2021 cu o locație originală și non-standart.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: